Köretek - Zsemlegombóc II.

  • 2018-11-27

Zsemlegombóc II., Hozzávalók:
6 zsemle,
1 vöröshagyma,
1 dl olaj,
1 csomó petrezselyem,
6 tojás,
10 dkg zsemlemorzsa,
só,
bors.
Zsemlegombóc II. elkészítése:
A zsemléket apró kockákra vágjuk, és zsiradékban pirosra sütjük. A hagymát egy kevés olajban üvegesre pirítjuk. Rátesszük a petrezselymet, és a zsemléhez öntjük.
A tojásokat felverjük egy kevés vízzel, sóval, borssal elkeverjük, ezt is a zsemléhez adjuk. Annyi zsemlemorzsát vagy lisztet adunk hozzá, hogy megfelelő sűrűségű anyagot nyerjünk. Gombócokat formálunk belőle, és forrásban levő vízben kifőzzük.
<<< köretekangol köret, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Zsemlegombóc II.