Köretek - Zsemlegombóc I.

  • Frissítve: 2019-09-14  

köretek

Zsemlegombóc I., Hozzávalók:
(20 darabhoz) 6 zsemle,
30 dkg liszt,
2 tojás,
12 dkg zsír,
5 dkg só,
bors,
1 csomó petrezselyem.
Zsemlegombóc I. elkészítése:
A zsemlét 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk, és zsírban világos rózsaszínűre pirítjuk. A lisztből a tojásokkal, egy kis sóval könnyű galuskatésztát készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, a törött borsot és a pirított zsemlekockát. Kifőzés előtt 30-40 percig pihentetjük.
Forró vízbe mártott kanállal gombócokat formálunk belőle, és forrásban levő sós vízben megfőzzük.
<<< köretekangol köret, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Zsemlegombóc I.