Zsemle felfújt

  • Frissítve: 2019-09-14  

Rétes feljújt puding receptek

ZSEMLEFELFÚJT, Hozzávalók:

7 zsemle,
5 dkg mazsola,
2 tojás,
10 dkg dió,
20 dkg porcukor,
5 dkg vaj,
1 liter tej,
citromhéj,
2 tojássárgája.

Zsemlefelfújt elkészítése :

Az egy-kétnapos zsemléket fölszeleteljük, és 5 dl tejjel meglocsoljuk.

Egy tűzálló edényt vajjal kikenünk, rakunk bele egy sor zsemlét, soronként megszórjuk a 15 dkg porcukorral, citromhéjjal és mazsolával összekevert, darabokra vágott dióval.

Tetejére 3-4 dkg vajat teszünk.

A tojássárgákat 5 dkg cukorral habosra keverjük, lassanként fölengedjük a maradék tejjel, és az összeállított felfújtra öntjük.

Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Zsemlefelfújt