Rétesek, Felfújtak, Pudingok - Zsemlefelfújt

  • 2018-11-27

ZSEMLEFELFÚJT, Hozzávalók:
7 zsemle,
5 dkg mazsola,
2 tojás,
10 dkg dió,
20 dkg porcukor,
5 dkg vaj,
1 liter tej,
citromhéj,
2 tojássárgája.
Zsemlefelfújt elkészítése :
Az egy-kétnapos zsemléket fölszeleteljük, és 5 dl tejjel meglocsoljuk.
Egy tűzálló edényt vajjal kikenünk, rakunk bele egy sor zsemlét, soronként megszórjuk a 15 dkg porcukorral, citromhéjjal és mazsolával összekevert, darabokra vágott dióval.
Tetejére 3-4 dkg vajat teszünk.
A tojássárgákat 5 dkg cukorral habosra keverjük, lassanként fölengedjük a maradék tejjel, és az összeállított felfújtra öntjük.
Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
<<< rétes, felfújt, puding receptek, almás diós meggyes káposztás rétes, pudingok, felfújtak, puding receptek, rétes receptek, felfújt receptek, Zsemlefelfújt

Zsemlefelfújt