Zöldborsós rizs elkészítése, Köretek

Köretek - Zöldborsós rizs

  • Frissítve: 2019-09-14  
Hozzávalók:
15 dkg rizs,
50 dkg cukorborsó,
3 dkg olaj,
só.
Zöldborsós rizs elkészítése:
A cukorborsót olajban megpároljuk, és a párolt rizzsel összekeverjük.
A rizs párolása a következőképpen történik:
egy személyre 3-4 dkg rizst és1/2 dkg olajat számítunk. A rizst kiválogatjuk, megmossuk, és tiszta ruhára téve szikkadni hagyjuk. Forró zsírban megfuttatjuk, majd kétszer annyi vizet öntünk rá, amennyi a rizs térfogata. Megsózzuk, befedjük, felforraljuk, és takaréklángra tesszük. A rizsnek nem főni, hanem duzzadni kell. Párolás közben a rizst nem szabad kevergetni, csak villával forgassuk, hogy a szemek össze ne törjenek. Kb. 20-25 percig tart, amíg megpuhul.
Összekeverjük a párolt vagy konzerv zöldborsóval. Tálalásig meleg vízzel telt edényben, vízfürdőben tartjuk.
<<< köretekangol köret

Zöldborsós rizs