Köretek - Tejszínes karották

  • 2018-11-27

Tejszínes karották, Hozzávalók:
1 kg karotta,
só,
3 kávéskanál cukor,
1 evőkanál vaj,
2 dl tejszín.
Tejszínes karották elkészítése:
A karottákat vékonyan meghámozzuk, és négy részre vágjuk. Annyi sós vizet öntünk rá, amennyi teljesen ellepi, majd felforraljuk. A főzést takarékon folytatjuk, ekkor tesszük a lébe a cukrot és, a vajat. Addig főzzük, míg a karotta meg nem puhult, és a levét csaknem elfőtte.
A puha karottákra meleg tejszínt öntünk, kevergetés közben sűrűre beforraljuk, és azonnal tálaljuk.
<<< köretekangol köret, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Tejszínes karották