Sörkifli

  • Frissítve: 2019-09-14  

Sörkifli, Hozzávalók:

50 dkg liszt,
6 dkg margarin vagy zsír,
2 dkg élesztő,
só,
köménymag,
3-4 dl langyos tej.
Sörkifli elkészítése:
Az élesztőt 1/2 dl langyos tejben 2 kockacukorral megfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez és 1 kávéskanál sóval, valamint annyi langyos tejjel, amennyi szükséges, rétestésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk. Négy cipót formálunk belőle, mindegyiket kerekre nyújtjuk, és megkenjük olvasztott vajjal. Mindegyiket 8 cikkbe vágjuk, és felülről lefelé haladva felsodorjuk, kifliket formálunk, sütőlemezre helyezzük, sós köménymaggal megszórjuk, és meleg helyiségben 2 órát pihentetjük. Jó forró sütőben 10-15 perc alatt pirosra sütjük.

<<< sós sütemények, szendvicsek

Sörkifli