Sörben párolt csülök

Sörben párolt csülök, Hozzávalók:

60 dkg csont nélküli sertéscsülök,
3 dkg liszt,
1 dl olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 kiskanál pirospaprika,
1 csomó vegyes zöldség,
1 babérlevél,
só,
4 dl világos sör,
törött bors,
szegfűbors.
Sörben párolt csülök készítése :
A csülköt vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, paprikás lisztbe forgatjuk, majd forró olajban hirtelen átsütjük.
A hagymát apróra vágjuk, a zöldségeket is feldaraboljuk, és a hús mellé tesszük. Néhány percig pároljuk. Meghintjük egy kevés sóval, törött borssal, szegfűborssal, tört babérlevéllel. Ráöntjük a sört, majd fedő alatt (vagy kuktában) puhára pároljuk.
A párolgó sört egy kevés vízzel pótolhatjuk.
Ha megpuhult, a húsokat előmelegített tűzálló tálba rakjuk, a mártásban levő zöldségeket áttörjük, és a húsra öntjük.

<<< sertéshúsos ételek
Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett

Sörben párolt csülök