Soproni sertésszelet

Soproni sertésszelet, Hozzávalók:

8 szelet sertéshús,
1 dl olaj,
2 kanál paradicsompüré,
1 kiskanál liszt,
1 gerezd fokhagyma,
majoránna,
1 dl bor,
só,
bors,
kakukkfű,
25 dkg zöldpaprika,
20 dkg fejtett bab,
10 dkg császárhús,
1 fej vöröshagyma,
1 dkg pirospaprika,
1 csomó petrezselyem.
Soproni sertésszelet készítése :
A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, és olajban hirtelen pirosra sütjük. Zsírjából kiszedjük, félretesszük.
A zsírban megfuttatunk 1 kanál paradicsompürét, beleteszünk egy fokhagymát (zúzva), egy kevés lisztet és 1 dl bort. Felforraljuk, sóval, borssal, majoránnával, kakukkfűvel fűszerezzük, ráöntjük a hússzeletekre, és a pirospaprikával puhára pároljuk.
A fejtett babot egy kevés sós vízben majdnem puhára főzzük.
A császárhúst apró kockákra vágjuk, egy kevés olajban megsütjük, és hozzáadjuk a babot, a fölszeletelt zöldpaprikát, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsompürét, zsírjára pároljuk, és megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel. Összekeverjük a hússal, és forrón tálaljuk.

<<< sertéshúsos ételek
Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett

Soproni sertésszelet