Receptek

Meleg mártások - Soproni mártás

  • Frissítve: 2019-09-14  

   Mártások,    Almás ételek,    Rétes, felfújt, puding

SOPRONI MÁRTÁS, Hozzávalók:
10 dkg vegyeszöldség,
10 dkg marhahús,
5 dl Húsleves,
1 dl fehér bor,
1 dl soproni vörös bor,
5 cl konyak,
1 paradicsom,
vaj, zsír, só, bors,
1 kiskanál liszt.
Soproni mártás készítése :
Egy kiskanál zsírt és ugyanannyi vajat felforrósítunk.
Teszünk bele apróra vágott vegyeszöldséget, sót, borsot, finomra darált marhahúst, leöntjük húslével, és pároljuk egy órán át.
Egy kanál liszttel megszórjuk, tovább pároljuk, majd ismét felhígítjuk vagy húslével, vagy csontlével.
Beletesszük a paradicsomot, a bort, majd tovább főzzük.
Szitán áttörjük, hozzáadjuk a konyakot és elkeverjük.

<<< mártások

soproni mártás, vadételek, leves

Soproni mártás