Sonkás fánk 2.

  • Frissítve: 2023-09-02  

SONKÁS FÁNK, Hozzávalók:

25 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 tojás,
3 g só,
ecetes víz,
1 tojás a megkenéshez;
töltelék:
1/2 dl besamelmártás,
1 tojás,
15 dkg sonka,
kevés só, egy késhegynyi törött bors.
Sonkás fánk elkészítése:
Vajas tésztát készítünk, 1 cm vastagra nyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
A korongok felének a közepét a legkisebb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és a kis korongocskákat külön a sütőlapra helyezzük, óvatosan megkenjük, hogy a tojás az oldalára le ne csurogjon.
A ki nem szúrt korongokat tojással megkenjük, ráhelyezzük a koszorúkat, és ezeknek a tetejét is megkenjük tojással, majd vajastészta módjára sütjük meg.
Kisütés után forrón töltjük, ráhelyezzük a külön kisütött korongocskákat, és forrón tálaljuk.
Töltelék:
a darált sonkát besamellel, tojássárgájával elkeverjük, fűszerezzük és pároljuk.
Forrón töltjük a fánkocskákba.

<<< sós sütemények, szendvicsek

Sonkás fánk