Somogyi galuska

  • Frissítve: 2023-09-02  

Somogyi galuska, Hozzávalók:

1 kg burgonya,
só,
25 dkg liszt,
zsír,
vöröshagyma,
pirospaprika,
2 dl tejföl.
Somogyi galuska elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, darabokra vágjuk, egy kevés sós vízben kásává főzzük. Fakanállal összedolgozzuk, majd visszatéve a tűzre, apránként hozzáadjuk a lisztet. Ügyeljünk arra, hogy szép sima legyen. Addig hagyjuk a tűzön folytonos keverés közben, míg hólyagot nem vet. Amíg a burgonya fő, bő zsírban vöröshagymát pirítunk, meghintjük pirospaprikával, felöntjük a tejföllel.
Forró zsírba mártott evőkanállal beleszaggatjuk a burgonyakását. Nem kevergetjük, csak összerázzuk.
Forrón tálaljuk vagdalt húshoz.

<<< köretek

Somogyi galuska