Köretek - Somogyi galuska

  • 2018-11-27

köretek

Somogyi galuska, Hozzávalók:
1 kg burgonya,
só,
25 dkg liszt,
zsír,
vöröshagyma,
pirospaprika,
2 dl tejföl.
Somogyi galuska elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, darabokra vágjuk, egy kevés sós vízben kásává főzzük. Fakanállal összedolgozzuk, majd visszatéve a tűzre, apránként hozzáadjuk a lisztet. Ügyeljünk arra, hogy szép sima legyen. Addig hagyjuk a tűzön folytonos keverés közben, míg hólyagot nem vet. Amíg a burgonya fő, bő zsírban vöröshagymát pirítunk, meghintjük pirospaprikával, felöntjük a tejföllel.
Forró zsírba mártott evőkanállal beleszaggatjuk a burgonyakását. Nem kevergetjük, csak összerázzuk.
Forrón tálaljuk vagdalt húshoz.
<<< köretekangol köret, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Somogyi galuska