Sertéscsülök olaszosan

Sertéscsülök olaszosan, Hozzávalók:

2 nyers sertéscsülök,
só, bors,
10 dkg hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 sárgarépa,
2 fehérrépa,
egy darabka zeller,
5 dkg zsír,
2 dl paradicsompüré,
1,5 dl fehér bor vagy víz,
citromhéj,
petrezselyem.

Sertéscsülök olaszosan készítése :

A húst megsózzuk, forró zsírban átforgatjuk, egy kevés vízzel félpuhára pároljuk. A léből kiemelve kicsontozzuk, és ujjnyi vastagon fölszeleteljük.

A zöldségeket, a hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Ráöntjük a húsra.

Hozzáadjuk a megmaradt pecsenyelevet, a bort, a paradicsompürét, megsózzuk, borsozzuk.

Lefedve készre pároljuk a sütőben.

A hússzeleteket tálra rakjuk, leöntjük a zöldséges mártással, vékonyra szelt citromhéjjal és finomra vágott petrezselyemmel hintjük meg.

sertéshúsos ételek

Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett