Sertéscsülök olaszosan
- 2023-09-03
Sertéscsülök olaszosan, Hozzávalók:
2 nyers sertéscsülök,
só, bors,
10 dkg hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 sárgarépa,
2 fehérrépa,
egy darabka zeller,
5 dkg zsír,
2 dl paradicsompüré,
1,5 dl fehér bor vagy víz,
citromhéj,
petrezselyem.
Sertéscsülök olaszosan készítése :
A húst megsózzuk, forró zsírban átforgatjuk, egy kevés vízzel félpuhára pároljuk. A léből kiemelve kicsontozzuk, és ujjnyi vastagon fölszeleteljük.
A zöldségeket, a hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Ráöntjük a húsra.
Hozzáadjuk a megmaradt pecsenyelevet, a bort, a paradicsompürét, megsózzuk, borsozzuk.
Lefedve készre pároljuk a sütőben.
A hússzeleteket tálra rakjuk, leöntjük a zöldséges mártással, vékonyra szelt citromhéjjal és finomra vágott petrezselyemmel hintjük meg.