Rum szelet

  • Frissítve: 2023-09-02  

RUMSZELET, Hozzávalók:

20 dkg liszt,
10 dkg margarin,
1 egész tojás,
1 tojássárgája,
5 dkg cukor,
egy fél csomag vaníliás cukor;
töltelék:
12 dkg darált dió,
5 dkg mazsola,
5 dkg cukor,
2 dkg búzadara,
2 dkg méz,
5 cl rum,
2 citrom leve;
a bevonathoz: 38 dkg porcukor, 3 cl rum

Rumszelet elkészítése:

A liszt kivételével a tészta valamennyi nyersanyagát összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és hideg helyen pihentetjük egy órát.
A töltelékhez szükséges anyagokat is összekeverjük.
A tésztából két lapot nyújtunk, az egyiket kizsírozott sütőlemezre helyezzük.
Megkenjük a töltelékkel úgy, hogy a szélein körben 3 cm-es szegély üresen maradjon.
Ráhelyezzük a másik lapot. Villával megszurkáljuk, széleit felhajtjuk.
Húsz percig sütjük erős lángnál.
A bevonáshoz a cukrot elkeverjük a rummal, és a meleg tésztára kenjük.
Ha kihűlt, meleg vízbe mártott késsel csíkokra vágjuk.

Rumszelet