Sütemény receptek - Rumszelet

  • 2018-11-27

RUMSZELET, Hozzávalók:
20 dkg liszt,
10 dkg margarin,
1 egész tojás,
1 tojássárgája,
5 dkg cukor,
egy fél csomag vaníliás cukor;
töltelék:
12 dkg darált dió,
5 dkg mazsola,
5 dkg cukor,
2 dkg búzadara,
2 dkg méz,
5 cl rum,
2 citrom leve;
a bevonathoz: 38 dkg porcukor, 3 cl rum.
Rumszelet elkészítése:
A liszt kivételével a tészta valamennyi nyersanyagát összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és hideg helyen pihentetjük egy órát.
A töltelékhez szükséges anyagokat is összekeverjük.
A tésztából két lapot nyújtunk, az egyiket kizsírozott sütőlemezre helyezzük.
Megkenjük a töltelékkel úgy, hogy a szélein körben 3 cm-es szegély üresen maradjon.
Ráhelyezzük a másik lapot. Villával megszurkáljuk, széleit felhajtjuk.
Húsz percig sütjük erős lángnál.
A bevonáshoz a cukrot elkeverjük a rummal, és a meleg tésztára kenjük.
Ha kihűlt, meleg vízbe mártott késsel csíkokra vágjuk. rumszelet, finom sütemény receptek, piskóta, béles, lepény, krémes, túrós, mákos, diós sütemények, palacsinták, torták, kelt tészták, édesség, torta receptek

Rumszelet