Rizsfelfújt
- Frissítve: 2023-09-02
RIZSFELFÚJT, Hozzávalók:
4 dl tej,
20 dkg rizs,
egy csipet só,
1
csomag vaníliás cukor,
3 dkg vaj,
3 tojás,
12 dkg cukor,
egy fél citrom reszelt
héja,
1,5 dl málnaszörp,
1 csomag mazsola.
Rizsfelfújt elkészítése :
A megmosott rizst 4 dl vízben kezdjük főzni.
Egy csipet sót és vaníliás cukrot teszünk bele.
Ha a víz már félig elfőtt, 4 dl tejet öntünk rá, és kis lángon, lefedve puhára főzzük.
Közben a vajat habosra keverjük a cukorral és a tojássárgákkal.
A rizst kihűtjük, belekeverjük a cukros tojássárgát, a mazsolát és a tojások keményre vert habját.
Zsírral kikenünk egy tepsit, finom zsemlemorzsát szórunk az aljára, majd beleöntjük a rizsmasszát.
Kis lángon pirosra sütjük.
A málnaszörpöt langyosan, csészében adjuk a tésztához.
Rizsfelfújt