Rétesek, Felfújtak, Pudingok - Rizsfelfújt

  • 2018-11-27

RIZSFELFÚJT, Hozzávalók:
4 dl tej,
20 dkg rizs,
egy csipet só,
1 csomag vaníliás cukor,
3 dkg vaj,
3 tojás,
12 dkg cukor,
egy fél citrom reszelt héja,
1,5 dl málnaszörp,
1 csomag mazsola.
Rizsfelfújt elkészítése :
A megmosott rizst 4 dl vízben kezdjük főzni.
Egy csipet sót és vaníliás cukrot teszünk bele.
Ha a víz már félig elfőtt, 4 dl tejet öntünk rá, és kis lángon, lefedve puhára főzzük.
Közben a vajat habosra keverjük a cukorral és a tojássárgákkal.
A rizst kihűtjük, belekeverjük a cukros tojássárgát, a mazsolát és a tojások keményre vert habját.
Zsírral kikenünk egy tepsit, finom zsemlemorzsát szórunk az aljára, majd beleöntjük a rizsmasszát.
Kis lángon pirosra sütjük.
A málnaszörpöt langyosan, csészében adjuk a tésztához.
<<< rétes, felfújt, puding receptek, almás diós meggyes káposztás rétes, pudingok, felfújtak, puding receptek, rétes receptek, felfújt receptek, rizsfelfújt

Rizsfelfújt