Piroski, Zsírban sült tészták

  • 2018-11-27
Hozzávalók:

50 dkg liszt,
3 tojássárgája,
1/2 dkg só,
2 dkg cukor,
5 dkg vaj,
2 dkg élesztő,
5 dl tej;
töltelék:
20 dkg sertéshús,
20 dkg marhahús, 15 dkg zsír, 5 dkg hagyma, 2 dkg só, 1 g bors, 1 tojás.

Piroski elkészítése :

A lisztből és a hozzávalókból könnyű kelt tésztát készítünk.
Kinyújtjuk, négyzet alakúra vágjuk, és a következőkben leírt masszával megtöltjük.A darált húst az apróra vágott tojással, hagymával megpirítjuk, és ízlés szerint fűszerezzük.

A kihűlt töltelékkel a tésztát megtöltjük, összehajtjuk és kelesztjük.
A megkelt tésztát úgy sütjük ki, mint a fánkot.
Tölthetjük pirított káposztával is.
<<< zsírban sült tészták, <<< meleg tészták

tészták, meleg tészták, zsírban sült tészták, édességek, fánk, fánkok

Piroski



Kapcsolódó oldalak