Sós sütemények, szendvicsek - Pástétomos kifli

  • 2018-11-27

Sós sütemények

PÁSTÉTOMOS KIFLI, Hozzávalók:
30 dkg liszt,
egy csipet só,
20 dkg vaj,
2 dl tejföl;
töltelék:
30 dkg sertéshús,
20 dkg máj,
egy darabka zeller,
5 dkg füstölt kolbász,
1 dl tejföl,
mustár,
szardellapaszta,
zsemlemorzsa, só, bors.
Pástétomos kifli elkészítése:
A fentieket este gyúrjuk össze, és másnapig hideg helyen tartjuk.
Ha kinyújtottuk, nem szabad már összegyúrni.
A tésztából négyszögeket vágunk, megtöltjük, összesodorjuk, habart tojással megkenjük, meghintjük reszelt sajttak. Vajazott tepsiben arany- barnára sütjük, és forrón tálaljuk.
Töltelék:
a darált disznóhúst, a (mirelit) májat, egy kis darab reszelt zellert, paprikásnak készítjük el.
Ügyeljünk arra, hogy levét teljesen elfője.
Kétszer megdaráljuk.
Beletesszük az apróra vágott füstölt kolbászt a tejfölt, 1 kávéskanál mustárt, szardellapasztát és zsemlemorzsát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
(Olcsóbb, egyszerűbb húsos töltelékkel is készíthetjük.)
<<< sós sütemények, szendvicsek
pástétomos kifli, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Pástétomos kifli



Sajtos paradicsom
Hozzávalók:

25 dkg tehéntúró,
2 tojás,
2 dl kefir,
5 dkg liszt,
10 dkg reszelt sajt,
mustár,
só, törött bors,
10 dkg szalonna,
3 dkg hagyma,
4 nagy paradicsom,
2 dkg vaj

--------
Szentgyörgyi palacsinta elkészítése:

A lisztből 2 tojással, tejjel, sóval és cukorral a szokásos módon palacsintákat sütünk.
Hármat-hármat egymásra fektetünk, és közüket darált dióval hintjük meg.
Összetekerjük, hüvelyknyi darabokra vágjuk, és egymás mellé tűzálló tálra állítgatjuk
...
--------
Töltött burgonya
Hozzávalók:

40 dkg sertéscomb,
2 dl tejföl,
8 burgonya,
zsír,
hagyma,
pirospaprika,

--------
Töltött csirkecomb
Hozzávalók:

8 csirkecomb,
só,
bors,
1 hagyma,
egy fél csomó petrezselyem,
1 gerezd fokhagyma (mindez finomra vágva),
1 pár debreceni,
1 tojás,
15 dkg nyers sonka finomra vágva,
4 szelet füstölt szalonna,
2 evőkanál vaj vagy margarin,
2 pohár fehér bor