Pástétomos kifli

  • Frissítve: 2019-09-14  

Sós sütemények

PÁSTÉTOMOS KIFLI, Hozzávalók:

30 dkg liszt,
egy csipet só,
20 dkg vaj,
2 dl tejföl;
töltelék:
30 dkg sertéshús,
20 dkg máj,
egy darabka zeller,
5 dkg füstölt kolbász,
1 dl tejföl,
mustár,
szardellapaszta,
zsemlemorzsa, só, bors.
Pástétomos kifli elkészítése:
A fentieket este gyúrjuk össze, és másnapig hideg helyen tartjuk.
Ha kinyújtottuk, nem szabad már összegyúrni.
A tésztából négyszögeket vágunk, megtöltjük, összesodorjuk, habart tojással megkenjük, meghintjük reszelt sajttak. Vajazott tepsiben arany- barnára sütjük, és forrón tálaljuk.
Töltelék:
a darált disznóhúst, a (mirelit) májat, egy kis darab reszelt zellert, paprikásnak készítjük el.
Ügyeljünk arra, hogy levét teljesen elfője.
Kétszer megdaráljuk.
Beletesszük az apróra vágott füstölt kolbászt a tejfölt, 1 kávéskanál mustárt, szardellapasztát és zsemlemorzsát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
(Olcsóbb, egyszerűbb húsos töltelékkel is készíthetjük.)

<<< sós sütemények, szendvicsek