Zsírban sült tészták - Olasz rántott hús

  • 2018-11-27

OLASZ RÁNTOTT HÚS, Hozzávalók:

8 szelet karaj,
15 dkg ilmici sajt,
1 tojás, liszt,
zsemlemorzsa,
1/2 dl olaj,
2 gerezd fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
só, bors, kakukkfű,
2 kanál paradicsompüré,
2 dl olaj,
40 dkg paradicsom
1/2 dl bor,
10 dkg reszelt sajt

Olasz rántott hús elkészítése

Egy kevés olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, beletesszük a feldarabolt paradicsomot, sót, borsot és pároljuk.
Néhány perc múlva hozzáadjuk a paradicsompürét, a bort, a kakukkfüvet, és fedő alatt kb. 25 perc alatt sűrűre főzzük.
A hússzeleteket kiverjük, panírozzuk, és forró olajban kirántjuk.
Forró, lapos tűzálló tálra rakjuk a húsokat, mindegyikre egy vékony szelet sajtot teszünk.
Meglocsoljuk a mártással, újra sajt, majd újra mártás következik.
Megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben megsütjük.

Olasz bableves
Olasz csirke
Olasz mártás
Olasz rántotta
Olasz rántotthús
Olasz rizsleves
Olasz sajtos duzma
Olasz saláta
Olasz töltött paradicsom
Olasz vagdalthús