Nápolyi sertésszelet

NÁPOLYI SERTÉSSZELET, Hozzávalók:

8 szelet karaj, lapocka vagy comb,
25 dkg gomba,
5 dkg vaj,
1 dl olaj,
20 dkg metélt tészta,
40 dkg paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél,
1 csomó zöldpetrezselyem,
1 ágacska rozmaring,
liszt, só, bors.
Nápolyi sertésszelet elkészítése :
A kivert, megsózott, borsozott hússzeleteket forró olajban hirtelen megsütjük, és egy tányérra szedjük.
Ebben az olajban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a cikkelyekre vágott paradicsomot, sót, rozmaringot, borsot, babérlevelet, petrezselymet, fokhagymát.
A húst visszarakva, fedő alatt, félig puhára pároljuk.
A félig párolt húsra rátesszük a gombát, és most már együtt pároljuk puhára.
A tésztát sós vízben megfőzzük, az olvasztott vajra szedjük, majd egy tál aljára terítjük.
Erre rakjuk a húsokat, és végül leöntjük a fűszeres gombás mártással.


<<< sertéshúsos ételek

Nápolyi sertésszelet