Mogyorós lepény
- Frissítve: 2025-07-03
Mogyorós lepény, Hozzávalók:
20 dkg liszt, 
 12 dkg margarin, 
 1 tojássárgája, 
 5 dkg vaníliás cukor, 
 1 dl tejföl; 
 töltelék: 
 15 dkg őrölt mandula, 
 esetleg mogyoró vagy dió, 
 10 dkg porcukor,
 
1 dkg kakaó, 
 4 tojássárgája és kemény habja.
 Mogyorós lepény 
elkészítése:
 A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, és a többi 
anyaggal tésztát gyúrunk belőle. Két részre osztjuk; az egyik részét kinyújtjuk, 
és tepsibe tesszük. 
 Az előírt anyagokból összeállítjuk a tölteléket, és a 
tésztalapra kenjük. A tészta másik feléből rácsot készítünk, és óvatosan a töltelékre 
helyezzük.
 Előmelegített sütőben, kis lángon, világosra sütjük. 
Mogyorós lepény
