Meleg tészták - Mandulás burgonyafánk

  • 2018-11-27

Meleg tészták, Burgonyás ételek

MANDULÁS BURGONYAFÁNK, Hozzávalók:

70 dkg burgonya,
5 dkg vaj,
2 tojás,
10 dkg mandula,
szerecsendió,
só, liszt, zsemlemorzsa,
olaj, törött bors

Mandulás burgonyafánk elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és még jó forrón áttörjük.

Hozzátesszük a tojások sárgáját, kevés szerecsendiót, az olvasztott vajat, ha kell megsózzuk, és megborsozzuk.

Jól összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtva, kisebb fánkokat szúrunk ki belőle, és lehűtjük.

A mandulát megtisztítjuk, gorombára összevagdaljuk.

Ezután a fánkokat lisztbe, tojásfehérjébe, majd a kevés zsemlemorzsával elkevert mandulába forgatjuk, és forró olajban, piros-ropogósra sütjük.

Meleg tészták


Kapcsolódó oldalak