Lángos recept - Meleg tészták

  • 2018-11-27

Lángos hozzávalók:
30 dkg kenyérliszt,
1 dkg élesztő
só, langyos víz,
10 dkg zsír.

Lángos elkészítése :
A lángos tésztát a kenyértészta eljárása szerint készítjük, de nem dagasztjuk, hanem kanállal verve, jóval lágyabbra keverjük.
Ha a tészta háromszorosára megkelt, megforrósítjuk a zsírt, a tésztából kiveszünk egy kanálra valót, és vizes kézzel a tésztát a lábos nagyságának megfelelően vékonyra nyújtjuk.
Zsírba tesszük, előbb fedő alatt, majd ha megfordítottuk, fedő nélkül piros-ropogósra sütjük.
A vizes kézzel való nyújtástól lesz a lángos ropogós.
<<< zsírban sült tészták, <<< meleg tészták

tészták, meleg tészták, zsírban sült tészták, édességek, fánk, fánkok

Lángos


Kapcsolódó oldalak