Kontyos karaj

Kontyos karaj, Hozzávalók:

8 szelet karaj,
3 zsemle,
3 dl tej,
1 fej hagyma,
2 tojás,
1 doboz májpástétom,
só,
bors,
szerecsendió,
gyömbér,
majoránna,
5 dkg reszelt sajt,
2 evőkanál olaj.
Kontyos karaj készítése :
A hússzeleteket megsózzuk, kiverjük, megborsozzuk, és egy kevés olajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük. Olajban világosra pirítunk egy fej apróra vágott vöröshagymát. Elkeverjük a tejbe áztatott, jól elmorzsolt zsemlékkel, a májkrémmel, majoránnával, reszelt gyömbérrel, szerecsendióval, sóval, borssal, a tojásokkal. A hússzeletekre rakjuk, és a sütőben megsütjük. A pecsenyelével közben locsolgatjuk.
A sütőből kivéve azonnal megszórjuk reszelt sajttal, és forrón tálaljuk.

<<< sertéshúsos ételek
Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett

Kontyos karaj