Kelt csöröge barackízzel
- Frissítve: 2025-07-03
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 
4 tojássárgája, 
5 dkg vaj,
5 dkg cukor, 
1 dkg élesztő, 
1 dl tejföl, 
1 kanál 
rum, 
egy csipet só, 
zsír, 
10 dkg vaníliás cukor.Kelt csöröge 
barackízzel elkészítése:
Az élesztőt a tejben feloldjuk, a lisztet 
a vajjal öszszemorzsoljuk, és a többi anyaggal együtt tésztává gyúrjuk. 
Erősen 
kidolgozzuk, és fél órát pihentetjük. 
Vékonyra nyújtjuk, és derelyemetszővel 
keskeny téglalapokra vágjuk fel. 
A lapok közepén két vágást csinálunk, ebbe 
forgatjuk a két csücskét. 
Forró bő zsírban, fedő alatt, mindkét oldalát pirosra 
sütjük. 
Szűrőkanállal selyempapírral bélelt tepsibe szedjük. Még melegen vaníliás 
cukorba hempergetjük. 
Rummal ízesített hígított baracklekvárt adunk hozzá.
Érdemes kipróbálni
Amerikai 
töltött tojás
Dán karfiolleves 
