Kelt csöröge barackízzel

  • 2018-11-27

Meleg tészták

KELT CSÖRÖGE BARACKÍZZEL

Hozzávalók:

25 dkg liszt,
4 tojássárgája,
5 dkg vaj,
5 dkg cukor,
1 dkg élesztő,
1 dl tejföl,
1 kanál rum,
egy csipet só,
zsír,
10 dkg vaníliás cukor.Kelt csöröge barackízzel elkészítése:
Az élesztőt a tejben feloldjuk, a lisztet a vajjal öszszemorzsoljuk, és a többi anyaggal együtt tésztává gyúrjuk.
Erősen kidolgozzuk, és fél órát pihentetjük.
Vékonyra nyújtjuk, és derelyemetszővel keskeny téglalapokra vágjuk fel.
A lapok közepén két vágást csinálunk, ebbe forgatjuk a két csücskét.
Forró bő zsírban, fedő alatt, mindkét oldalát pirosra sütjük.
Szűrőkanállal selyempapírral bélelt tepsibe szedjük. Még melegen vaníliás cukorba hempergetjük.
Rummal ízesített hígított baracklekvárt adunk hozzá.

<<< meleg tészták

Érdemes kipróbálni
Amerikai töltött tojás
Bundás banán
Dán karfiolleves