Kelt csöröge barackízzel

  • Frissítve: 2019-09-14  

Meleg tészták

Hozzávalók:

25 dkg liszt,
4 tojássárgája,
5 dkg vaj,
5 dkg cukor,
1 dkg élesztő,
1 dl tejföl,
1 kanál rum,
egy csipet só,
zsír,
10 dkg vaníliás cukor.Kelt csöröge barackízzel elkészítése:
Az élesztőt a tejben feloldjuk, a lisztet a vajjal öszszemorzsoljuk, és a többi anyaggal együtt tésztává gyúrjuk.
Erősen kidolgozzuk, és fél órát pihentetjük.
Vékonyra nyújtjuk, és derelyemetszővel keskeny téglalapokra vágjuk fel.
A lapok közepén két vágást csinálunk, ebbe forgatjuk a két csücskét.
Forró bő zsírban, fedő alatt, mindkét oldalát pirosra sütjük.
Szűrőkanállal selyempapírral bélelt tepsibe szedjük. Még melegen vaníliás cukorba hempergetjük.
Rummal ízesített hígított baracklekvárt adunk hozzá.

Érdemes kipróbálni
Amerikai töltött tojás
Dán karfiolleves