Kapros túrós lepény
- 2019-08-22
Kapros túrós lepény, Hozzávalók:
30 dkg liszt, 
 15 dkg vaj,
 
5 dkg porcukor, 
 4 tojás, 
kapor,
 egy csipet 
só, 
 1 sütőpor, 
 egy kevés tej;
 töltelék: 
 50 dkg túró, 
 
1 dl tejföl, 
 5 dkg mazsola, kapor, 10 dkg cukor.
Kapros túrós lepény elkészítése:
A lisztet, vajat, cukrot, 1 tojássárgáját, egy csipet sót, sütőport egy kevés tejjel összegyúrjuk, két részre 
osztva hidegre tesszük, és 2-3 órán át pihentetjük.
 Az áttört túrót, a tejfölt, 
a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a mazsolát, a finomra vágott friss kaprot, 
és végül a 4 tojás keményre felvert habját beleforgatjuk. A tészta felét vékonyan 
kinyújtva kivajazott tepsibe terítjük, a tölteléket ráöntjük, és egyenletesen 
elsimítjuk. 
 A tészta másik felét vékony rudacskákra sodorva, rácsszerűen 
rakjuk rá. Tojássárgájával megkenve, forró sütőben egy fél óráig sütjük. 
Kapros túrós lepény, Sütemény receptek kapros túrós mazsolás süti
