Kapros túrós lepény

  • 2019-08-22

Lepény receptek

Kapros túrós lepény, Hozzávalók:

30 dkg liszt,
15 dkg vaj,
5 dkg porcukor,
4 tojás,
kapor,
egy csipet só,
1 sütőpor,
egy kevés tej;
töltelék:
50 dkg túró,
1 dl tejföl,
5 dkg mazsola, kapor, 10 dkg cukor.

Kapros túrós lepény elkészítése:

A lisztet, vajat, cukrot, 1 tojássárgáját, egy csipet sót, sütőport egy kevés tejjel összegyúrjuk, két részre osztva hidegre tesszük, és 2-3 órán át pihentetjük.
Az áttört túrót, a tejfölt, a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a mazsolát, a finomra vágott friss kaprot, és végül a 4 tojás keményre felvert habját beleforgatjuk. A tészta felét vékonyan kinyújtva kivajazott tepsibe terítjük, a tölteléket ráöntjük, és egyenletesen elsimítjuk.
A tészta másik felét vékony rudacskákra sodorva, rácsszerűen rakjuk rá. Tojássárgájával megkenve, forró sütőben egy fél óráig sütjük.

Kapros túrós lepény, Sütemény receptek kapros túrós mazsolás süti


  Kertészeti webáruház.


bogyós gyümölcsök díszfák évelő virágok cserjék online növényrendelés, csomagküldés