Kaprimártás - Meleg mártások

  • Frissítve: 2019-09-14  

   Mártások,    Almás ételek,    Rétes, felfújt, puding

KAPRIMÁRTÁS, Hozzávalók:

kb. 20 szem kapribogyó,
1 kis gerezd fokhagyma,
1 kis fej vöröshagyma reszelve,
10 szem feketebors, késhegynyi majoránna,
2 evőkanál tejföl,
olaj.
Kaprimártás készítése :
A kapribogyót kevés meleg olajba tesszük, adunk hozzá egy kis cikkely zúzott fokhagymát, reszelt vöröshagymát, kb. 10 szem feketeborsot, és egy késhegynyi majoránnát.
Teszünk hozzá kb. 1/2 dl vizet és megpároljuk.
Ha már a vizet elfőtte, szétnyomkodjuk a kapribogyókat, teszünk hozzá két evőkanál tejfölt, kevés pecsenyezsírt, és melegen átszűrjük.

<<< mártások