Kapor mártás - Meleg mártások

  • Frissítve: 2019-09-14  

Mártások, Kapros ételek

KAPORMÁRTÁS, Hozzávalók:
4 dkg zsír,
5 dkg liszt,
2 evőkanál finomra vágott kapor,
1,5 dl tejföl,
3 dl csontlé,
1 dkg só,
2 dkg vöröshagyma,
1 dkg cukor.
Kapormártás készítése :
Világos rózsaszínű rántást készítünk, a hagymát és a kapor kétharmadát a rántásba téve állandó keveréssel átpároljuk, felöntjük a csontlével, és simára keverjük.
Állandó keverés közben felforraljuk a mártást.
Megsózzuk, 10 percig főzzük. Gyakran megkevergetjük, hogy szép sima maradjon.
Megsavanyítjuk, belekeverjük a meghagyott finomra vágott kaprot, és tejfölözés után újból felforraljuk.
Főtt marhahúshoz tálaljuk.

<<< mártások