Kapor mártás - Meleg mártások

  • Frissítve: 2023-09-02  

Mártások, Kapros ételek

KAPORMÁRTÁS, Hozzávalók:

4 dkg zsír,
5 dkg liszt,
2 evőkanál finomra vágott kapor,
1,5 dl tejföl,
3 dl csontlé,
1 dkg só,
2 dkg vöröshagyma,
1 dkg cukor.

Kapormártás készítése :

Világos rózsaszínű rántást készítünk, a hagymát és a kapor kétharmadát a rántásba téve állandó keveréssel átpároljuk, felöntjük a csontlével, és simára keverjük.
Állandó keverés közben felforraljuk a mártást.

Megsózzuk, 10 percig főzzük. Gyakran megkevergetjük, hogy szép sima maradjon.

Megsavanyítjuk, belekeverjük a meghagyott finomra vágott kaprot, és tejfölözés után újból felforraljuk.

Főtt marhahúshoz tálaljuk.