Huszár pecsenye - Marhahúsos receptek

Huszárpecsenye, Hozzávalók:
4 szelet felsál (kb. 20-25 dkg-os),
20 dkg darált sertéshús,
10 dkg darált csirkehús (melle),
2 dl tejföl,
1 kiskanál reszelt hagyma,
1 dl olaj,
1 kanál paradicsompüré,
pirospaprika
Huszárpecsenye készítése :
A darált sertés- és csirkehúst tálba téve elvegyítjük egy tojással, a darált vagy apróra vágott füstölt szalonnával, a reszelt hagymával, 2 kanál tejföllel, sóval, borssal, pirospaprikával.
A hússzeleteket jól kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, majd a jól elkevert tölteléket egyenletesen elosztjuk rajtuk. Felcsavarjuk és hústűvel összetűzzük, vagy zsineggel összekötjük. Olajat forrósítunk, és a hústekercseket hirtelen megsütjük. Egy kevés húslevest vagy vizet aláöntögetve, fedő alatt, puhára pároljuk. Egy kanál paradicsompürével elkeverve zsírjára sütjük.
Fölszeletelve, előmelegített tálra rakva tálaljuk.