Huszárpecsenye - Marhahúsos receptek

  • 2018-11-27

Huszárpecsenye, Hozzávalók:
4 szelet felsál (kb. 20-25 dkg-os),
20 dkg darált sertéshús,
10 dkg darált csirkehús (melle),
2 dl tejföl,
1 kiskanál reszelt hagyma,
1 dl olaj,
1 kanál paradicsompüré,
pirospaprika
Huszárpecsenye készítése :
A darált sertés- és csirkehúst tálba téve elvegyítjük egy tojással, a darált vagy apróra vágott füstölt szalonnával, a reszelt hagymával, 2 kanál tejföllel, sóval, borssal, pirospaprikával.
A hússzeleteket jól kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, majd a jól elkevert tölteléket egyenletesen elosztjuk rajtuk. Felcsavarjuk és hústűvel összetűzzük, vagy zsineggel összekötjük. Olajat forrósítunk, és a hústekercseket hirtelen megsütjük. Egy kevés húslevest vagy vizet aláöntögetve, fedő alatt, puhára pároljuk. Egy kanál paradicsompürével elkeverve zsírjára sütjük.
Fölszeletelve, előmelegített tálra rakva tálaljuk.
bélszínszeletek rossini módra, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Huszárpecsenye