Húsos pite
- Frissítve: 2025-07-03
HÚSOS PITE, Hozzávalók:
20 dkg liszt, 
margarin és 
főtt burgonya, 
1 tojás, 
só; 
töltelék: 
30 dkg hús, 
1 tejbe 
áztatott zsemle, 
1 tojás, 
só, bors, petrezselyem.
Húsos 
pite elkészítése:
A margarint a liszttel, a főtt, áttört burgonyával, 
1 tojássárgájával, sóval meggyúrjuk. 
Két lapot nyújtunk ki belőle, és a következő 
tölteléket tesszük közé: a húst megsütjük, megdaráljuk egy tejben áztatott zsemlével, 
adunk hozzá sót, egy egész tojást, törött borsot, zöldpetrezselymet. 
A második 
lapot a tetejére tesszük, tojásfehérjével megkenjük és megsütjük.
