Hamis krémes recept

Hozzávalók:

30 dkg liszt,
10 dkg cukor,
6 dkg zsír,
1 egész tojás,
1 dkg szalakáli,
2-3 evőkanál víz

töltelék

5 dl tejes víz,
6 tojás-sárgája,
25 dkg cukor,
6 evőkanál liszt, vaníliás cukor

Hamis krémes elkészítése:

A fenti anyagokat összegyúrjuk, és néhány óra hosszat hideg helyen pihentetjük.

A peremes gáz- tepsi fordított oldalán sütünk belőle két lapot.

Töltelék

a tojássárgákat 20 dkg cukorral habosra keverjük.
Lassanként hozzáadjuk a tejes vizet, a lisztet és a tűzön sima krémet főzünk belőle.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd 6 evőkanál porcukorral ismételten eldolgozzuk.

Vízgőz felett állandóan verve addig főzzük, míg jó kemény nem lesz.

A fenti krémhez adjuk, az egyik lapot megtöltjük vele, a másik lapot óvatosan rátesszük, a tetejét vaníliás porcukorral megszórjuk.