Gesztenyés kifli vajas tésztából

GESZTENYÉS KIFLI FÉLVAJAS TÉSZTÁBÓL, Hozzávalók:
30 dkg liszt,
2 dkg cukor,
1 dkg élesztő,
1 tojássárgája,
tej,
só;
vajastészta: 20 dkg margarin, 10 dkg liszt;
töltelék: gesztenyemassza.
Gesztenyés kifli vajas tésztából elkészítése:
A fenti anyagokból könnyű kalácstésztát készítünk, és megkelesztjük.
A margarint a liszttel összegyúrjuk, kinyújtjuk.
Ugyancsak kinyújtjuk a már megkelt tésztát is, és a margarinos anyagot rátesszük, együtt nyújtjuk még egy keveset.
Hajtogatjuk, mint a leveles tésztát, ezt ismételjük kétszer, félórás időközökben.
Harmadszori kinyújtásnál a tészta hoszszába helyezzük a gesztenye masszából készített rudacskát, a tésztát ráhajtjuk, és csak ezután daraboljuk fel egyforma hosszúra és kiflikké formázzuk.
A tetejét megkenjük, és megsütjük. gesztenyés kifli vajas tésztából, finom sütemény receptek, piskóta, béles, lepény, krémes, túrós, mákos, diós sütemények, palacsinták, torták, kelt tészták, édesség, torta receptek

Gesztenyés kifli vajas tésztából