Flódni

Flódni, Hozzávalók:
50 dkg liszt,
20 dkg libazsír,
2 tojássárgája,
2 dkg élesztő,
rum;
töltelék:
alma, dió, mák;
tetejére:
3 tojásos piskóta,
málnalekvár,
csokoládémáz.
Flódni elkészítése

A hozzávalókból tésztát készítünk. A tésztát négy részre osztjuk.

Az első részt tepsinagyságúra nyújtjuk, és a tepsibe rakjuk.

Lereszelt és kinyomott almát teszünk rá, melyet cukorral hintünk meg (ugyanúgy, mint az almás lepénynél). Befedjük a következő tésztalappal.

Erre cukrozott darált diót teszünk, melyet meglocsolunk egy kis olvasztott zsírral. Ráhelyezzük a következő tésztalapot, és arra (előzőleg egy kis cukrot szirupban elkevert) mákot teszünk. Beborítjuk a negyedik tésztalappal, és forró sütőben, kis lángon sütjük.

Mikor a tészta félig megsült, kivesszük a sütőből, a tetejét megkenjük málnalekvárral, és bevonjuk az előzőleg három tojásból elkészített piskótalappal.

Visszahelyezve a sütőbe, tovább sütjük.
Mikor a tészta jól megsült, a tepsiből deszkára helyezzük, kihűtjük, majd a tetejét csokoládémázzal bevonjuk.

Flódni