Egres mártás 2.

  • Frissítve: 2019-09-14  

   Mártások,    Almás ételek,    Rétes, felfújt, puding

EGRESMÁRTÁS II., Hozzávalók:
25 dkg egres,
10 dkg cukor,
2 dl tej,
1,5 dl tejföl,
1 tojássárgája,
5 g só,
egy fél citrom.
Egresmártás 2. készítése :
A megtisztított, megmosott egrest 4 dl forrásban levő cukros, sós, citromhéjas vízben puhára főzzük.
Tejjel behabarjuk.
A habarással 6-8 percig forraljuk, áttörjük, és tejföllel elkevert tojássárgára tálaljuk.

<<< mártások

egresmártás , vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Egresmártás 2.