Gyümölcsös édességek, krémek - Egreskrém

  • 2018-11-27

Gyümölcsös édességek

EGRESKRÉM, Hozzávalók:
50 dkg befőtt vagy friss egres,
18 dkg cukor,
3 tojás,
egy kevés liszt.
Egreskrém elkészítése:
A főtt egrest 3 dkg cukorral keverjük össze, majd szitán áttörjük.
A tojássárgákat 15 dkg cukorral keverjük habosra, hozzáadunk egy lapos evőkanál lisztet, végül az áttört egrest.
Vízgőzön sűrűre főzzük.
A tojások fehérjét kemény habbá verve, még melegen a gyümölcskrémbe forgatjuk.
Üvegpoharakba elosztva jól lehűtjük.
<<< gyümölcsös édességek, krémek
egreskrém, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Egreskrém