Receptek

Darázsfészek recept

Darázsfészek, Hozzávalók:

50 dkg liszt,
2 tojássárgája,
2 dkg élesztő,
13 dkg vaj,
13 dkg porcukor,
10 dkg darált dió,
tej,
só.

Darázsfészek elkészítése

A lisztből, tojásból és az élesztőből tej hozzáadásával kalácstésztát készítünk.

A vajat a cukorral habosra keverjük, a már megkelt, kinyújtott tésztára kenjük, és a diót ráhintjük.

Felgömbölyítjük, úgy, mint a piskótatekercset és fölszeleteljük.

A szeleteket jól kivajazott sütőlemezre helyezzük, és tovább kelesztjük.

Sütés előtt forró vajjal meglocsoljuk, hogy sütés után széjjel tudjuk szedni.

Darázsfészek

   Debreceni béles    Diós kifli félvajas tésztából    Diós fánkocska    Diós lepény    Diós lepény babkávéval    Diós linzer