Csokoládépuding - Puding receptek, Pudingok

  • Frissítve: 2019-09-14  

CSOKOLÁDÉPUDING I., Hozzávalók:
8 tojás,
24 dkg cukor,
12 dkg csokoládé,
12 dkg mandula,
15 dkg cukrozott gyümölcs.
Csokoládépuding I. elkészítése:
A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a puhított csokoládét és a megtisztított, darált mandulát, meg a tojások kemény habját.
A pudingformát kivajazzuk, kilisztezzük, a keveréket beleöntjük, és gőzben 1 óra hosszat főzzük.
Cukrozott gyümölccsel díszíthetjük.

CSOKOLÁDÉPUDING II.

Hozzávalók:
7,5 dl tej,
10 dkg búzadara,
3 dkg kakaó,
4 dkg mandula,
18 dkg porcukor,
3 tojásfehérje;
krém:
3 tojássárgája,
12 dkg cukor,
4 dl tej.
Csokoládépuding II. elkészítése:
A fövő tejbe belefőzzük a búzadarát, belekeverjük a kakaót, a hámozott, darált mandulát, a porcukrot és a tojások fehérjének jó kemény habját.
Még forrón vízzel kiöblített pudingformába öntjük és kihűtjük.
Krém: a tojássárgákat elkeverjük a vaníliás cukorral, felöntjük a hideg tejjel, és tűz felett habüstben, habverővel verve sűrűre főzzük.
Tejszínhabbal díszíthetjük.
<<< rétes, felfújt, puding receptek, almás diós meggyes káposztás rétes, pudingok, felfújtak, puding receptek, rétes receptek, felfújt receptek, Csokipuding

Csokoládépuding