Choron-mártás

  • Frissítve: 2019-09-14  

   Mártások,    Almás ételek,    Rétes, felfújt, puding

Choron-mártás, Hozzávalók:
1 adag hollandi mártás,
1-2 kanál paradicsompüré.
Choron-mártás készítése:
A hozzávalókat jól összekeverjük.
Húshoz, halhoz igen jó.

Holland mártás

3 tojássárgája,
1 dl tejszín vagy tejföl,
1 kanál citromlé,
15 dkg vaj,
só, bors (cayenni).
A hollandi mártás készítése:
A vajat felolvasztjuk és félretesszük.
A tojássárgákat a tejföllel elkeverjük, majd lassan adagolva az olvasztott vajat is hozzáadjuk, habverővel állandóan keverve gőz fölött.
Sóval, borssal, citromlével ízesítjük.
<<< mártások

Choron-mártás