Burgonyaszeletek - Zsírban sült tészták, Meleg tészták

  • 2018-11-27

BURGONYASZELETEK, Hozzávalók:
30 dkg hús,
30 dkg főtt burgonya,
só, bors, petrezselyem,
fehérrépa;
bundázáshoz:
liszt, tojásfehérje, zsemlemorzsa, zsír.
Burgonyaszeletek elkészítése :
Maradék sültet vagy pörköltet apróra vágott petrezselyemmel összevegyítünk, összedolgozzuk az áttört burgonyával, sóval, borssal ízesítjük, ha száraz volna, egy kis zsírt tehetünk bele.
Hengert formálunk ujjnyi szeletekre vágjuk, fehérrépából ujjnyi vastag darabokat teszünk a szeletek végébe a csontot jelképezve.
Lisztben, tojásfehérjében, zsemlemorzsában megforgatva, bő zsírban kirántjuk. <<< zsírban sült tészták, <<< meleg tésztáktészták, meleg tészták, zsírban sült tészták, édességek, fánk, fánkok

Burgonyafánk