Burgonyaszeletek
- Frissítve: 2025-07-03
BURGONYASZELETEK, Hozzávalók:
30 dkg hús, 
30 dkg főtt burgonya, 
só, bors, petrezselyem, 
fehérrépa; 
bundázáshoz: 
liszt, tojásfehérje, 
zsemlemorzsa, zsír.
 Burgonyaszeletek elkészítése :
Maradék 
sültet vagy pörköltet apróra vágott petrezselyemmel összevegyítünk, összedolgozzuk 
az áttört burgonyával, sóval, borssal ízesítjük, ha száraz volna, egy kis zsírt 
tehetünk bele. 
Hengert formálunk ujjnyi szeletekre vágjuk, fehérrépából ujjnyi 
vastag darabokat teszünk a szeletek végébe a csontot jelképezve. 
Lisztben, 
tojásfehérjében, zsemlemorzsában megforgatva, bő zsírban kirántjuk. 
Burgonyafánk
