Borsos mártás vadhúsokhoz

  • Frissítve: 2019-09-14  

   Mártások,    Almás ételek,    Rétes, felfújt, puding

BORSOS MÁRTÁS VADHÚSOKHOZ, Hozzávalók:
1 kg vadhús,
4 póréhagyma,
3 vöröshagyma,
2 sárgarépa,
3 babérlevél,
1 késhegynyi szerecsendió,
50 dkg sonka,
1/2 dl ecet,
1 dkg fehérbors,
5 dl vörös bor,
só, vaj.
Borsos mártás vadhúsokhoz készítése :
Vajban megpároljuk a póréhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, a feldarabolt sárgarépát, a babérleveleket, az őrölt szerecsendiót, a kockára vágott vadhúst, annak a csontjait, a nyers füstölt sonkát.
Az ecetben főzzünk 1 dkg gorombára őrölt fehérborsot, forraljuk be a negyedére, öntsük az előző anyagra, tegyük hozzá a vörös bort, és főzzük egy óra hosszat, végül törjük át.
Vadhúsokhoz kitűnő mártás.

<<< mártások

borsos mártás vadhúsokhoz , vadételek, leves

Borsos bélszíntokány
Borsos mártás vadhúsokhoz
Borsos pecsenye
Borsos rablópecsenye
Borsos sertésragu
Borsos tokány