Tejszínes epertorta elkészítése, Sütemények,torta receptek

Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Torta receptek - Tejszínes epertorta


Sütemények, Torta receptek

Tejszínes epertorta

Hozzávalók:

12 dkg porcukor,
12 dkg liszt,
6 tojás (vagy kész piskótatorta);

töltelék:
6 dl tejszín,
20 dkg porcukor,
20 dkg konzerveper vagy friss eper.

Tejszínes epertorta elkészítése:

A cukorból, tojásból, lisztből piskótalapot sütünk. Ha kihűlt, a tetejét vágjuk le, a torta belsejét pedig vigyázva vágjuk ki úgy, hogy az oldalát és az alját meg ne sértsük.
A tejszínből kemény habot verünk, belekeverjük a porcukrot, 10 dkg szitán áttört epret és 10 dkg darabos epret. A hab felével megtöltjük a torta üres belsejét. Ráhelyezzük a tetejét, majd az oldalát és a fedőlapját is bevonjuk a habbal. Egész eperszemekkel díszítjük.
Fogyasztás előtt legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
<<< torták,

<<< sütemény receptek


almás diós meggyes káposztás rétes, pudingok, felfújtak, puding receptek, rétes receptek, felfújt receptek, judit torta

Tejszínes epertorta



Go to top of page