Szabadkai rostélyos

  • 2019-11-26

Szabadkai rostélyos, Hozzávalók:

4 nagy szelet rostélyos (kb. 1 kg),
15 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
pirospaprika,
só,
bors,
30 dkg zöldpaprika (vagy lecsó),
2 evőkanál paradicsompüré,
10 dkg rizs.
Szabadkai rostélyos készítése :
A szalonnát fölszeleteljük, bevagdaljuk, és ropogósra sütjük, majd zsírjából kiemeljük.
A megmaradt szalonnazsírban megpirítunk egy fej finomra
vágott vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, és megforgatjuk benne a kivert, megsózott, borsozott rostélyosszeleteket. Egy kevés vízzel pároljuk. Ha félig megpuhult, rátesszük a feldarabolt zöldpaprikát és a paradicsompürét. Mikor a hús megpuhult, tálra fektetjük, levébe 10 dkg főtt rizst keverünk, a hússzeleteket a rizses lecsóval megrakjuk, majd a tetejére tesszük a pirosra sült szalonnaszeleteket.