Rakott zöldfőzelék

Zöldbabos ételek

Rakott zöldfőzelék, Hozzávalók:

25 dkg mirelit karfiol,
20 dkg mirelit zöldbab,
20 dkg mirelit zöldborsó,
5 dkg mirelit karotta,
6 dl tej,
6 dkg vaj,
3 tojás,
só,
törött bors,
2 dl tejföl,
6 dkg liszt,
1 kanál reszelt sajt.
Rakott zöldfőzelék elkészítése:
A karfiolt, zöldbabot, zöldborsót, sárgarépát enyhén sós vízben puhára főzzük, főzés után jól lecsurgatjuk. Közben a vajból, lisztből, tejből sűrű mártást besamelt készítünk, és 1 tojást keverünk bele. Hűlni hagyjuk. Két keményre főzött tojást megreszelünk. A tűzálló tálat kizsírozzuk vagy kivajazzuk. A besamelhez adjuk a főtt zöldségekkel a tojást, a tejfölt, sót, törött borsot, összekeverjük, a tálba öntjük, és a sütőben szép pirosra sütjük.

Főzelékek
Karalábé főzelék