Gesztenyés fánkocskák

Gesztenyés fánkocskák, Hozzávalók:
40 dkg gesztenye massza,
10 dkg vaníliás porcukor,
10 dkg vaj,
2 tojás,
málna- vagy ribizlidzsem.
Gesztenyés fánkocskák elkészítése:
A vajat 5 dkg cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyét, és jól összedolgozzuk.
A tojásfehérjét felverjük, hozzátesszük a maradék porcukrot, és jól összekeverjük a masszával.
A masszát sima idomcsővel ellátott nyomózsákba tesszük, és kivajazott, lisztezett sütőlemezre kis fánkokat nyomunk (nem túl közel egymáshoz). Középmeleg sütőben kb. 8-10 percig sütjük. Kiszedve, kettő-kettőt dzsemmel egymáshoz ragasztunk. (Csokoládémázzal is bevonhatjuk.)

Gesztenyealagút