Erdélyi rakott káposzta - Káposztás ételek

Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Erdélyi rakott káposzta - Káposztás ételek


Zöldséges ételek

ERDÉLYI RAKOTT KÁPOSZTA

Hozzávalók:

60 dkg sertéshús,
25 dkg kolbász (debreceni vagy lángolt),
20 dkg kolozsvári szalonna,
15 dkg rizs,
1,5 kg savanyú káposzta,
20 dkg vöröshagyma,
2 dkg pirospaprika,
1 gerezd fokhagyma,
1 dkg olaj, 2 dl tejföl,
só, bors, kakukkfű.

A erdélyi rakott káposzta készítése:

A sertéshúst megdaráljuk, a hagymát apróra vágjuk, és együtt olajban megpirítjuk, megpaprikázzuk.
A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk, megpirítjuk, beletesszük rövid időre a karikára vágott füstölt kolbászt is.
A savanyú káposztát, ha nagyon savanyú, kimossuk, és feltesszük főni néhány csonttal vagy bőrkével (húsleveskockát is használhatunk).
Mély tűzálló tál belsejét megzsírozzuk, és kibéleljük egy 3-4 cm-es réteg lecsurgatott káposztával. Ráhelyezünk egy réteg kolbászt és szalonnaszeletet, hozzáadjuk a fokhagymát, kakukkfüvet, egy vékony réteg párolt rizst, és lefedjük egy réteg pirított paprikás hússal.
Ezután ugyanilyen sorrendben ismételjük meg a rétegezést.
A végén borítsuk be a maradék káposztával.
Öntsük le a tejföllel, és a sütőben pároljuk közepes lángon kb. 3/4 óra hoszszat.<<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek

erdélyi rakott káposzta, zöldséges receptek, zöldséges ételek, savanyú káposzta, kolozsvári szalonna, fokhagyma, lángolt kolbász

Erdélyi csorbaleves
Erdélyi káposztás libamell
Erdélyi leves
Erdélyi paprikasaláta
Erdélyi rakott káposzta
Erdélyi szelet
Erdélyi tokány köleskásával
Erdélyi töltöttkáposzta
Erdélyi töltött paprika kapros káposztával
Erdélyi töltött stefánia

Go to top of page