Erdélyi paprika saláta

Hozzávalók:

8 húsos zöldpaprika,
1 vöröshagyma,
só, bors, cukor, ecet,
olaj,
1 csomó petrezselyem (tárkonyecet),
1 dl olaj.

Erdélyi paprika saláta készítése :

A paprikákat forró olajban hirtelen átsütjük, megforgatjuk, majd a külső hártyájukat éles késsel lehúzzuk.

Salátalevet készítünk ecettel, cukorral, sóval, ízesítjük reszelt vöröshagymával, törött borssal és vágott petrezselyemmel.

Beletesszük a nagyobb darabokra vagdalt paprikaszeleteket, és hideg helyen állni hagyjuk.

Néhány óra múlva a paprikákat kivesszük a salátaléből, üvegtálra rakjuk, és a paprika sütéséből maradt olajjal leöntjük.

A saláta nemcsak a húsok kísérője. Fogyaszthatjuk az étkezés bevezetőjeként, leves helyett, illetve, ha hússal vagy sajttal gazdagítjuk, kitűnő vacsoraétel is, különösen karcsúsító menüben.

A megszokott, ecetes-cukros-sós vízben elkészített fejes saláta, a tejfölös uborkasaláta és a paradicsomsaláta mellett érdemes megismerkednünk az idegen népek konyháján divatos salátákkal, sokféle új ízzel, zamattal.