Vörösboros marharagu

Vörösboros marharagu hozzávalók:

75 dkg lábszár,
10 dkg füstölt szalonna,
2 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 sárgarépa,
2 paradicsom,
1 csomó petrezselyem,
kb. 5 dl vörösbor,
1 evőkanál zsír,
egy diónyi vaj,
só,
törött bors.

Vörösboros marharagu készítése :

A zsírt felolvasztjuk, és megpirítjuk benne a kis kockákra vágott szalonnát.

Hozzáadjuk a négybe vágott hagymát, a félbe vágott sárgarépát, a cikkekre vágott paradicsomot, a fokhagymát, a petrezselymet, a törött borsot és a sót, a szerint, hogy a szalonna mennyire volt sós.

Belerakjuk a kockákra vágott húst, és felöntjük borral.

Annyi bort öntünk rá, amennyi ellepi.

Nagyon kicsi lángon puhára pároljuk, végül rövid lére sütjük. A zöldpetrezselymet tálalás előtt kivesszük belőle.

Galuskát vagy spagettit adunk hozzá.