Virslivel töltött hústekercs

Virslivel töltött hústekercs, Hozzávalók:

4 szelet marhahús (kb. 15-20 dkg-os),
4 virsli,
1 evőkanál mustár,
só,
bors,
olaj,
5 dkg füstölt szalonna,
1 kanál paradicsompüré,
1 dl tejföl.
Virslivel töltött hústekercs készítése :
A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, és mindegyikre egy virslit helyezünk. A húst ráhajtjuk, zsineggel 2-3 helyen átkötjük, és forró olajban hirtelen minden oldalát megsütjük.
Tűzálló tál aljára vékony szalonnaszeleteket terítünk, ráhelyezzük a tekercseket, és forró sütőben, hígított paradicsompürével öntözgetve, megsütjük.
Tálaláskor levébe egy kevés tejfölt keverünk.