Marhahúsból készült ételek - Virslivel töltött hústekercs

  • 2018-11-27

Virslivel töltött hústekercs, Hozzávalók:
4 szelet marhahús (kb. 15-20 dkg-os),
4 virsli,
1 evőkanál mustár,
só,
bors,
olaj,
5 dkg füstölt szalonna,
1 kanál paradicsompüré,
1 dl tejföl.
Virslivel töltött hústekercs készítése :
A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, és mindegyikre egy virslit helyezünk. A húst ráhajtjuk, zsineggel 2-3 helyen átkötjük, és forró olajban hirtelen minden oldalát megsütjük.
Tűzálló tál aljára vékony szalonnaszeleteket terítünk, ráhelyezzük a tekercseket, és forró sütőben, hígított paradicsompürével öntözgetve, megsütjük.
Tálaláskor levébe egy kevés tejfölt keverünk. bélszínszeletek rossini módra, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Virslivel töltött hústekercs