Marhahúsból készült ételek - Velős rostélyos

  • 2018-11-27

Velős rostélyos, Hozzávalók:
4 szelet rostélyos (kb. 80 dkg),
10 dkg füstölt szalonna,
2 vöröshagyma,
15 dkg velő,
1 evőkanál vágott petrezselyem,
1 zöldpaprika,
só,
bors,
pirospaprika,
2 tojás,
2 dl olaj,
1 gerezd fokhagyma,
2 kanál liszt,
10 dkg gomba,
2 dl tejföl.
Velős rostélyos készítése :
A szalonnát kockákra vágva kiolvasztjuk, töpörtyűjét félretesszük.
Ebben a zsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, a fölszeletelt zöldpaprikát és a feldarabolt velőt. Sót, borsot, zöldpetrezselymet hintünk rá, majd rátesszük a felvert tojásokat, és kevergetve kellően besűrítjük.
Közben a húsokat kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és megtöltjük a fenti töltelékkel.
Hústűkkel összetűzzük, vagy zsineggel összekötjük, és forró olajban minden oldalát pirosra sütjük. Kuktába tesszük a hústekercseket. A maradék pecsenyezsírban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával és liszttel. Fölengedjük vízzel, összeforraljuk, és a hústekercsekre öntjük. Lezárjuk a kuktát, és a húst puhára pároljuk.
A gombát fölszeleteljük, egy kevés zsiradékban megpirítjuk, sót, borsot, petrezselymet adunk hozzá, és a húsra tesszük a töpörtyűvel együtt. Elkeverjük benne a tejfölt, és még egyszer felforraljuk. bélszínszeletek rossini módra, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Velős rostélyos