Vagdalt pogácsák tejfölösen

Vagdalt pogácsák tejfölösen, Hozzávalók:

80 dkg felsál darálva,
1 fej vöröshagyma,
2 tojás,
só,
bors,
citromhéj,
egy késhegynyi pirospaprika,
néhány csöpp citromlé,
2 zsemle áztatva,
15 dkg szalonna,
2 dl tejföl,
2 kanál mustár,
zsemlemorzsa,
2 dl olaj.
Vagdalt pogácsák tejfölösen készítése :
A darált húst egy kevés reszelt hagymával, a tejbe áztatott zsemlével, az apróra vágott szalonnával, a tojásokkal elkeverjük, ízesítjük sóval, borssal, reszelt citromhéjjal, pirospaprikával. Pogácsákat formázunk a masszából, és morzsába forgatva, forró olajban megsütjük. A zsiradékban megpirítunk egy kanál reszelt hagymát, teszünk rá citromhéjat, 2-3 kanál vizet, pirospaprikát, sót és citromlevet, majd jól felforraljuk.
A tejfölben elkeverjük a mustárt, ezt is a mártásba tesszük, és forrón a tálra rakott húspogácsákra öntjük.