Marhahúsból készült ételek - Tűzdelt marhaszív

  • 2018-11-27

Tűzdelt marhaszív, Hozzávalók:
1 marhaszív,
5 répa,
6 dkg szalonna,
só,
bors,
4 kanál olaj,
3 hagyma,
2,5 dl vörös bor,
2,5 dl pecsenyemártás.
Tűzdelt marhaszív készítése :
A szívet szalonnával megtűzdeljük, és a répacsíkokat is beledugdossuk, megsózzuk, borsozzuk, és forró olajban körbesütjük, majd locsolgatva a sütőben 1 1/2 óra hosszat sütjük kis lángon.
30 perc után a vágott hagymát és a maradék répát mellétesszük, és a vörös borral tovább pároljuk.
Ha minden puha, a szívet kivesszük, a mártást átpasszírozzuk, és belekeverjük a pecsenyemártást. Összeforraljuk, és a fölszeletelt szívre öntjük. bélszínszeletek rossini módra, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Tűzdelt marhaszív