Tűzdelt marhasült
- 2019-11-26
Tűzdelt marhasült, Hozzávalók:
 1 kg marhahús (stefánia),
        10 dkg füstölt szalonna,
        1 vöröshagyma, 
        1 sárgarépa, 
        2 dl fehér bor, 
        2 gerezd fokhagyma,
        petrezselyem,
        lestyánlevél,
        6-8 újhagyma,
        15 dkg apró sárgarépa, 
        2 sertésláb, 
        1 kanál paradicsompüré,
        kakukkfű. 
        Tűzdelt marhasült készítése :
        A marhahúst megtűzdeljük ujjnyi vastag szalonnaszeletekkel. Forró olajban 
        minden oldalát egy kicsit megpirítjuk. Melléteszünk egy apróra vágott 
        vöröshagymát, egy karikára vágott sárgarépát. Ráöntjük a fehér bort, rátesszük 
        a zúzott fokhagymát, egy kiskanál vágott zöldpetrezselymet, lestyánlevelet. 
        Kuktában 35 percig pároljuk.
        Ezután kinyitjuk a kuktát, beletesszük az újhagymafejeket, az apró sárgarépákat, 
        a sertéslábakat, füstölt szalonnabőrt, a paradicsompürét, kakukkfüvet.
        Ezután a kuktát ismét lezárjuk, és teljesen puhára pároljuk. Tálra rakjuk, 
        és körülrakjuk a kicsontozott lábakkal és a zöldségekkel.
