Marhahúsból készült ételek - Tűzdelt marhasült

  • 2018-11-27

Tűzdelt marhasült, Hozzávalók:
1 kg marhahús (stefánia),
10 dkg füstölt szalonna,
1 vöröshagyma,
1 sárgarépa,
2 dl fehér bor,
2 gerezd fokhagyma,
petrezselyem,
lestyánlevél,
6-8 újhagyma,
15 dkg apró sárgarépa,
2 sertésláb,
1 kanál paradicsompüré,
kakukkfű.
Tűzdelt marhasült készítése :
A marhahúst megtűzdeljük ujjnyi vastag szalonnaszeletekkel. Forró olajban minden oldalát egy kicsit megpirítjuk. Melléteszünk egy apróra vágott vöröshagymát, egy karikára vágott sárgarépát. Ráöntjük a fehér bort, rátesszük a zúzott fokhagymát, egy kiskanál vágott zöldpetrezselymet, lestyánlevelet. Kuktában 35 percig pároljuk.
Ezután kinyitjuk a kuktát, beletesszük az újhagymafejeket, az apró sárgarépákat, a sertéslábakat, füstölt szalonnabőrt, a paradicsompürét, kakukkfüvet.
Ezután a kuktát ismét lezárjuk, és teljesen puhára pároljuk. Tálra rakjuk, és körülrakjuk a kicsontozott lábakkal és a zöldségekkel. bélszínszeletek rossini módra, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Tűzdelt marhasült